Фунгіциди для цибулі та часнику
Цибуля і часник - трав'янисті багаторічні культури сімейства амарилісових. Вирощуються як овочеві рослини і популярні як свіжа добавка до страв, зокрема як сухі спеції. Часник дає врожай їстівних часточок (зубчиків), а цибуля - цибулин. Також у їжу вживаються наземні частини рослин - зелене пір'я і молоді стрілки. Крім смакових якостей, цибуля і часник цінуються за багатий склад вітамінів і мікроелементів, що мають лікувальний ефект. При цьому на часнику та цибулі можуть проявлятися хвороби - іржа, гнилі, грибкові інфекції, мозаїка тощо. Вони псують зовнішній вигляд, якість рослин і можуть повністю знищити поля з урожаєм, а тому важлива профілактика і своєчасне лікування.